Årets plantering i ”Bonnstan” där vi uppmärksammade årets Perenner sedan 1997, i år är det Vårälväxing Sesleriaheufleriana, men den blev ej som vi förväntade oss. Den skulle bli 40 cm med först vita och sedan svartvioletta blomhuvuden. Den försvann bland de vackra stora rosa Asterblommorna (Aster Callistephus Milady rose) som enligt katalogen skulle bli 25 cm. är det vÅra ljusa nätter som gör att de blev högre? Tyvärr har vi fått ta bort en del plantor de har drabbats av vissnesjukan, detta innebär att vi inte kan plantera Aster i denna rabatt på 5 år.

De zinnia elegans Luminosa, som vi satte på prov blev höga och fina, men en del plantor vissnade bort, får de också denna vissnesjuka? I ytterkanten blev det växlande partier med vit o rosa Sommarnejlika Dianthus chinensis Ideal Select, nackdelen med dessa är att för att de ska fortsätta och blomma, ska man knipsa bort överblommade och detta är ganska tidskrävande. På prov planterade vi Verbena Quartz XP Scarlet, som fick en vacker röd färg, men även på dessa ska man plocka vissnade blommor. Så vi fortsätter och diskutera vilka sommarblommor, som inte behöver så mycket skötsel, ska vi sätta nästa år.

Ett stort tack till mina medarbetare, Inga Brännström, Thyra Johansson, Doris Rönnqvist och vår nya medhjälpare Elisabeth Jonsson. En eloge till Doris som fixade information- skyltarna och hennes skisser.

Ulla Holmström