Röda rondellen

Det känns trevligt för oss som planterat rabatten, att den är så uppskattad. När man är där och klipper bort frökapslar, rensar ogräs m.m. så är det många som stannar upp på sin cykeltur/promenad och kommer fram och ger eloger och ställer frågor.

En dag när jag var där stannade en 84 årig farbror med rullator, han var på väg till Kyrkholmen för att få sig nygräddade våfflor, som han saknade i sitt boende idag. Han berättade att han haft villa och en stor trädgård där de odlade bl.a. frukt o grönsaker. Hans fru hade varit duktig på att ta tillvara och tillaga från trädgården.

I rabatten har vi blandat in en del ätbart. Det har blivit en trend att odla ekologiskt och vi mår bra i själen av att se det växa och gro och sedan skörda grönsaker från den egna trädgården. Många grönsaker har också vackra bladverk i olika nyanser bl.a. Romersk sallad Marshall o Mangold Rhubarb Chard som fick fina frövippor.

Strandkrassing Lobularia maritima Carpet of Snow sattes som kantväxt runt den röda rondellen. Den har många av oss direktsått och efter ett tag är blommorna uppätna, bl.a. är det en typ av mal som svävade över blommorna. Sprayade med en blandning Pyretal, så de har klarat sig från skador och har blommat fint hela sommaren.

Ett stort tack till mina medhjälpare Thyra,Inga o Britt-Marie som gjort att rabatten blev fin även i år.
/Ulla Holmström
Sommaraster "Princess Patricia" fick bra stöd av Risp, Limonium
Foto Olle Fahlgren och Ulla Holmström