Årets Plantering 'Guldstjärnan' en hyllning till AIK, har vi fått massor med beröm över. Många har kommenterat att det har varit den finaste under åren. Kraven på oss i kamratcirkeln gm. vuxenskolan ökar, vilket tema nästa år? Kom med förslag och vi ser gärna att vi blir fler i gruppen, hör gärna av dig om du är intresserad.

Problemet med Begonia semperflorents 'Super Olympia F1' de fröerna skulle ha satts i jorden i feb. löste sig, vi fick tag på en bricka pluggplantor som vi krukade upp, det blev massor med plantor som blev jättefina. Silvereken 'Silverdurst' var pyttesmå när de planterades, men blev jättefina. Den 30 sept. rensade vi rabatten och lämnade silvereken kvar, intressant att se om den övervintrar och då kan den gå i blom. I mitten satte vi Blodamarant 'Oeschberg' här fick vi se att det är viktigt att kruka om plantorna i tid. När vi planterade blev det en planta för lite, ingen fara tänkte jag. Det fanns kvar i lådan med första omskolningen. Det visade sig att dessa stannat i växten och kom aldrig ifatt de som tidigare skolats om i krukor. Har ibland varit lite återhållsam med växter som sommarbegonior, tagetes p.g.a. att om det kommer en frostknäpp i mitten av aug. kan de bli jättefula. Men klimatet har förändrats de sista Åren både till för och nackdel.

Ett stort tack till mina medarbetare, Inga Brännström, Thyra Johansson, Doris Rönnkvist och Ingrid Bredberg som hjälpte oss med informationsplanchen och Olle Fahlgren som satte den på plats. Ulla Holmström